Uw Veiligheid

Wij vinden veiligheid zeer belangrijk

Daarom zijn al onze autocars uitgerust met de laatste veiligheidstechnieken. Daarnaast hebben onze chauffeurs de mogelijkheid om bij vroege vertrekken, de avond voordien een goede nachtrust te nemen op het bedrijf zelf. Hierdoor hoeven zij niet onnodig in het midden van de nacht op te staan om zich van thuis uit naar het bedrijf te begeven. Dit geeft hen extra nachtrust en komt ook de veiligheid ten goede.

  Code95

Jaarlijkse bijscholing van chauffeurs in theorie/praktijk

Lane Warning

Sinds 2016 kopen we al onze autocars aan met Lane Warning: de zetel van de chauffeur trilt wanneer hij een witte lijn overschrijdt zonder zijn richtingaanwijzer te gebruiken.

Rij- en rusttijden 

In de EU is er een reglementering in verband met de rij- en rusttijden van buschauffeurs

– Tussen 2 taken in moet elke touringcarchauffeur 3 keer per week minstens 11 uur rust nemen en 3 keer per week 9 uren.

 – De diensttijd van één chauffeur mag niet meer dan 15 uur zijn.

– Een autocarchauffeur mag 4 uur en 30 minuten lang aan één stuk doorrijden. Daarna moet hij een pauze nemen van minsten 45 minuten. Hij kan dit ook splitsen in een onderbreking van 15 en 30 minuten.

– De dagelijkste rijtijd van een buschauffeur is 9 uur. 2 keer per week is een verlenging tot 10 uur op één dag mogelijk.

– Als er 2 chauffeurs zijn, is de maximale diensttijd 21 uur. Ze moeten dan allebei minstens 9 uur rust nemen.

– Na 6 werkdagen moet de chauffeur een wekelijkse rust nemen van 45 uur. De wekelijkse rust kan verlegd worden tot na 12 dagen en dan bedraagt deze 69 uren.

Adaptieve cruise controle

Sinds 2016 hebben al onze autocars ook een adaptieve cruise controle. Hierbij remt de bus zelf af wanneer afstand met de voorligger te klein wordt.

Winterbanden

Tijdens de wintermaanden rijden al onze touringcars met winterbanden. Die zorgen voor een extra veilige rit op sneeuw- en ijzelwegen tijdens uw skivakantie.

Onderhoud

Onze garage beschikt over een werkplaats waar het preventief onderhoud van onze autocars plaatsvindt. Bovendien hebben wij ook een carwash, zodat al onze autocars er steeds piekfijn uitzien.             

Milieu-uitstoot

Onze omgeving ligt ons nauw aan het hart. Ons wagenpark is voor 80% uitgerust met motoren die voldoen aan de strengste uitstootnorm voor autocars, namelijk Euro 6. De overige bussen voldoen aan de Euro 5-norm.             

Connecteer ons

Contacteer ons
Nieuws

+32 (0)14 655 665
+32 (0)14 658 290
info@coach2travel.be
BE0417938059

Coach2Travel Uw veiligheid

Bij Coach2Travel vinden we veiligheid zeer belangrijk. Daarom zijn al onze autocars uitgerust met de laatste veiligheidstechnieken.

Lees er alles over op de pagina "Uw veiligheid"

Nederlands (BE) - English - Français (BE) Deutsch - Italiano

met de steun van: